2019年09月05日
レモンメレンゲパイ Lemon meringue pie
いつもとは違う分量と材料で作ってみました。
おいしい♪
20cm型 1台分
パイ生地
1.市販のパイ生地を 薄くのばして 型に入れ 210℃に温めたオーブンで
15分焼きます。 冷まします。
レモンカスタード;
1.練乳50cc+水150cc+スキムミルク大1強 (牛乳なら200ccで砂糖は60g)、
卵黄 2個、砂糖 大2、コーンスターチ 20g を湯煎にかけ まぜながら
火が通って固まってきたら 冷まします。
2.やや温かいぐらいのときに レモン汁1個分 と レモンの皮のすりおろし 1個分を
入れて 混ぜ合わせます。
メレンゲ
1.卵白2個を泡立て 途中2度ぐらいに分けて さとう20gを入れます。
ピンと角が立つまで 泡立てます。
パイに レモンカスタードを敷き その上にメレンゲを置き オーブン160℃で
15分焼きます。
** Lemon meringue pie (20cm mold)
I made it a slightly diferent.
it was good ♪
Pie;
Preheat the oven 210℃
Used frozen pie sheet; Roll out the sheet and place in the mold.
Bake for 15 min. Let it cool down.
Lemon custard;
Mix 50cc condensed milk+150cc water+1tbsp or more skim milk (or 200cc milk, and 60cc sugar
instead of 2tbsp sugar),
2 egg york, 2tbsp sugar, 20g corn starch and make them in a double boiler stirring all the time.
Let it cool down. Before it gets cold, add 1 lemon juice and lemon zest. Mix well.
Meringue;
1. Whip 2 egg whites until stiff peaks form adding 20g sugar.
Place lemon custard in the pie and then place meringue.
Bake at 160℃ for 15 mins.
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