2019年09月06日
鶏の唐揚げ Fried chicken
**鶏の唐揚げ Fried chicken
(3,4人分)
1.鶏胸肉400gを食べやすい大きさに切り 鶏ガラスープの素小2,酒小2,塩、胡椒、
ニンニクすりおろし、しょうがすりおろしを揉み込みます。
1時間ほど寝かせます。
2.小麦粉1/3カップ、片栗粉1/3カップをからめ 1時間ほど冷蔵庫で休ませてから
油で2度揚げ(160度で火を通し 一度取り出し 190℃にして かりっとさせます)します。
3.焼いたパプリカを添えます。
**ニラの万能調味料かけトマト Chinese chive all-purpose seasoning
1.ニラ1束のみじん切り、ショウガのすりおろし小1,醤油70cc、ごま油小2,
七味唐辛子少々を混ぜ 2時間以上置き 万能調味料を作ります。
2.トマトに1.をかけます。
**マウンテンキャベツ A heap of cabbbages
1.キャベツは千切りにし 山盛りにして ポン酢をかけ すりごまを振ります。
** Fried chicken (for 3 to 4 people)
1. Cut 400g chicken breast into bite size pieces
and then mix with 2tsp soup powder 2tsp rice wine, salt, pepper, grated ginger
and grated garlic well. Let it sit for more than an hour.
2. Mix 1. with 1/3cup flour and 1/3cup starch and let it sit for 1 hour in a fridge.
Deep fry twice. (160℃ to cook and then 190℃ to make it crisp)
3. Put baked orange bell pepper.
** Chinese chive all-purpose seasoning
1. Mix chopped 1 bag of Chinese chive, 1tsp grated ginger, 70cc soy sauce, 2tsp
sesame oil and shichimi-togarashi (a mixture of red pepper and other spices).
Let it sit for 2 hours or more.
2. Pour 1. over tomatoes.
** A heap of cabbages
1. Cut cabbages into thin strips and then put on individual dishes.
Pour ponzu and sprinkle grated ssesame
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/9155145
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック