2019年05月29日
豆ごはん Rice cooked with green peas
妹から えんどう豆をもらいました♪
さっそく 豆ごはん ♪
**豆ごはん Rice cooked with green peas
(4,5人分)
1.米2・3/4カップ、もち米1/4カップは 洗って水を切り、
洗い米と同量の水を入れ 塩小1弱、みりん小2を加えて 炊飯します。
炊きあがる15分前ぐらいに むきたてのえんどう1カップ弱を加え
(手早く)ます。
**いわしの竜田揚げ Sardine tatsuta-age
(2人分)
1.いわし5尾は 頭、尾、骨、内臓を取り 半分に切り 醤油大1、酒大1、
砂糖小2、すりおろししょうが小2に 20分ほど漬けます。
2.水気をふき取り 片栗粉をまぶして 油で揚げます。
茹でたブロッコリーを添えます。
**おからのサラダ Tofu refuse salad
PC検索して作りました♪
(3,4人分)
1.乾燥おから大さじ山盛り3は熱湯に入れ 沸騰したら 水切りし 絞ります(約200g)
2.きゅうり1本、人参、たまねぎは薄くスライスし 塩もみし 絞ります。
3.1.、2.、(シーキチン1缶も入れますが、入れ忘れました)、かつおぶし、塩、こしょう、
マヨネーズで和えます。
**卵とトマトのバジル炒め Stir fried egg, tomato and basil
(2人分)
1.フライパンに油を引きにんにくのみじん切り1かけを炒め、トマト(ミニトマト6個)
を加えて炒め、卵2個とバジル2/3袋を加えて 炒め、塩、こしょうで味を整えます。
** Rice cooked with green peas (for 4 to 5 people)
1. Wash 2・3/4cups rice and 1/4cups glutinous rice then drain.
Put them and same quantity of water with 1tsp or less salt and 2tsp sweet rice wine
in a rice steamer pot. Cook.
15 mins before cooked add 1cup or less green peas quickly.
** Sardine tatsuta-age (for 2 people)
1. Fillet 5 sardines. Cut in half and soak in 1tbsp soy sauce, 1tbsp rice wine,
2tsp sugar and 2tsp grated ginger for 20 mins.
2. Wipe off moisture and then coat with starch. Deep fry.
Serve with boiled broccoli.
** Tofu refuse salad (for 3 to 4 people)
Serched on the internet♪
1. Boil 3 heaping tablespoon of dried tofu refuse. Drain and squeeze.(about 200g)
2. Salt shredded 1 cucumber, carrot and onion and when they are tender,
wring them dry.
3. Mix 1., 2., (I forgot to add 1 can of canned tuna), dried bonito shavings, salt,
pepper and mayonnaise.
** Stir fried egg, tomato and basil (for 2 people)
1. Oil a frying pan and stir fry chopped 1 clove of garlic.
Then add 6 cherry tomatoes. Stir fry them.
And add 2 beaten eggs and 2/3bags of basil.
Season with salt and pepper.
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