**ハムペーストリー Ham Pastry
(4個)
1.薄力粉240gにバター60gをスケッパーで刻み パン粉のようになるまで
刻み合わせ、水を大1ずつ 混ぜて 全体がまとまるぐらいまで 水を足しながら
スケッパーで混ぜていきます(約40cc)。
手を使うとバターが溶けるので スケッパーなどを使って混ぜます。
2.まとまったら 粉を引いた上に置き 麺棒で伸ばし (バターが溶けそうになって
きたら 冷蔵庫で 休ませてから また 作業します。)
たたんで伸ばしを 3,4度繰り返します。
3.大きく伸ばし 直径13cmぐらいの円を 4枚 抜き取ります。
一度に2枚ぐらい抜き取り また 折っては伸ばしを繰り返し
最終的には4枚の円を抜き取ります。
4.ハム120gは1cmの色紙切り、じゃがいも小1個、玉ねぎ小1/2個は 1cm角に
切り、軽く塩、こしょうします。
5.4.の1/4を 3.に乗せて 縁に水を付けて 閉じます。 4個作ります。
閉じぐちを波状にして 溶き卵を塗ります。
6.オーブン180℃で 35分から 45分 焼きます。
**ハムペーストリーの余った具でトマト煮 Boiled leftover ingredients from ham pastery with tomato
1.ハム、じゃがいも、玉ねぎを 油を引いたフライパンで炒め、スープとトマトジュースを
加えて煮ます。ケチャップ、塩、胡椒で味を整え 器に盛り バジルを散らします。
**セロリの塩昆布和え Celery and salt kelp salad
1.セロリ1本は 斜め切りし 塩を振り しんなりしたら絞り 塩昆布、
甘酢、白だしで和えます。
**ブロッコリーと玉ねぎのマリネ Marinated broccoli and onion
1.茹でたブロッコリーと薄切りの玉ねぎを 米油、醤油、甘酢で和えます。
**フライドオニオン Fried onion
1.玉ねぎは 輪切りにし 小麦粉、卵、パン粉をまぶして 揚げます。
** Ham pastry (for 4 pieces)
1. Chopped into a dice sized chilled butter in 240g flour and put them into mixed flour.
Mash up butter and flour with a scraper to make them like sand.
Then mix water little by little (about 40cc) until barely combined.
2. Place 1. on the floured board, roll out with a rolling pin and fold the dough 3 to 4
times.
3. Roll out the dough and cut a diameter of approximately 13cm round shape.
Make 4 round sheets.
4. Cut 120g ham into 1cm sq., cut 1 small potato and 1/2 onion into dice.
Season with a little salt and pepper.
5. Put 1/4 of meat mixture in a round sheet. Place water along the edge and
bring up both sides in the middle and then corrugate the edge.
Brush the top with beaten egg.
6. Bake in a 180℃ oven for 35 to 45 mins.
** Boiled leftover ingredients from ham pastry with tomato
1. Oil a frying pan and stir fry ham, potatoes, onions and add soup and tomato juice.
Simmer until cooked. Season with ketchup, salt and pepper.
Put in individual dishes and put basil.
** Celery and salt kelp salad
1. Salt a diagonal cut celery and when it is tender, wring it dry.
Mix with thin stripped salt kelp, sweetened vinegar and shiro-dashi (white soy sauce).
** Marinated broccoli and onion
1. Mix boiled broccoli and onion with rice bran oil, soy sauce and sweetened vinegar.
** Fried onion
1. Cut 1 onion into round slices. Cover with flour, egg and breadcrumbs. Deep fry.