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2016年12月29日

白菜とお揚げさんの煮物  Boiled Chinese cabbage and aburaage


**白菜とお揚げさんの煮物  Boiled Chinese cabbage and aburaage
CIMG0002.JPG

(2〜3人分)
1.白菜1/4〜1/8玉は3cm幅ぐらいに切ります。
  薄揚げ1枚は 長方形に切ります。

2.鍋に、1.、だし汁400cc、砂糖小2、薄口醤油小2、酒大1、塩少々を入れ
  煮ます。
  ネギなどがあれば 散らします。








**チンゲン菜と人参のごま和え  Bok-choy and carrot dressed with sesame
CIMG0001.JPG

1.チンゲン菜は熱湯で茹で、3cm幅ぐらいに切ります。
  人参は千切りにし、チンします。

2.チンゲン菜、人参 を砂糖小1、塩小1/3、すりごま大1、ごま油小1で和えます。








**鯛のあら炊き

出来合いのもの ♪









CIMG0004.JPG


*********************


** Boiled Chinese cabbage and aburaage (for 2~3 people)

1. Cut 1/4~1/8 Chinese cabbage into 3cm width.
Cut 1 aburaage into rectangles.

2. Put 400cc soup, 1., 2tsp sugar, 2tsp thin soy sauce, 1tbsp rice wine and a pinch of salt
in a pot and bring it to boil. Then simmer.
If you have chopped green leeks, sprinkle over it.


** Bok-choy and carrot dressed with sesame

1. Boil bok-choy in hot water. Cut into 3cm width.
Cut carrot into thin strips and then microwave.

2. Mix 1., 1tsp sugar, 1/3tsp salt, 1tbsp grated sesame and 1tsp sesame oil.


** Simmered Sea Bream Head and Skin-on Meat.

Pre-made






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sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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