2016年12月29日
白菜とお揚げさんの煮物 Boiled Chinese cabbage and aburaage
**白菜とお揚げさんの煮物 Boiled Chinese cabbage and aburaage
(2〜3人分)
1.白菜1/4〜1/8玉は3cm幅ぐらいに切ります。
薄揚げ1枚は 長方形に切ります。
2.鍋に、1.、だし汁400cc、砂糖小2、薄口醤油小2、酒大1、塩少々を入れ
煮ます。
ネギなどがあれば 散らします。
**チンゲン菜と人参のごま和え Bok-choy and carrot dressed with sesame
1.チンゲン菜は熱湯で茹で、3cm幅ぐらいに切ります。
人参は千切りにし、チンします。
2.チンゲン菜、人参 を砂糖小1、塩小1/3、すりごま大1、ごま油小1で和えます。
**鯛のあら炊き
出来合いのもの ♪
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** Boiled Chinese cabbage and aburaage (for 2~3 people)
1. Cut 1/4~1/8 Chinese cabbage into 3cm width.
Cut 1 aburaage into rectangles.
2. Put 400cc soup, 1., 2tsp sugar, 2tsp thin soy sauce, 1tbsp rice wine and a pinch of salt
in a pot and bring it to boil. Then simmer.
If you have chopped green leeks, sprinkle over it.
** Bok-choy and carrot dressed with sesame
1. Boil bok-choy in hot water. Cut into 3cm width.
Cut carrot into thin strips and then microwave.
2. Mix 1., 1tsp sugar, 1/3tsp salt, 1tbsp grated sesame and 1tsp sesame oil.
** Simmered Sea Bream Head and Skin-on Meat.
Pre-made
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