2016年12月28日
鶏と白ねぎのオイスターソース炒め Fried chicken and leek with oyster sauce
**鶏と白ねぎのオイスターソース炒め Fried chicken and leek with oyster sauce
(2人分)
1.鶏胸肉(皮と脂は取り除く)1枚は 一口大にそぎ切りし、こしょう少々と米油小1入れて
軽く揉んでおきます。
白ねぎ1本は 斜め切りします。
2.フライパンで 鶏肉を炒め、次に 白ねぎを入れて 炒めます。
塩少々とオイスターソース小2で味付けます。
**アボカドのカテージチーズ和え Avocado dressed with cottage cheese
(2〜3人分)
1.アボカド1個は 1.5cm各に切ります。
竹輪1本は 3mmぐらいの輪切りにします。
2.アボカド、カテージチーズ50g、竹輪、塩少々、ラー油数滴を和えます。
**レタスとほうれん草のサラダ Lettuce and spinach salad
1.レタス、茹でたホウレンソウ、甘酢、米油、塩少々、こしょうを混ぜます。
2.器に盛り、カニカマをのせます。
**酢レンコン Vinegared lotus root
昨日作ったもの。
**************************
** Fried chicken and leek with oyster sauce (for 2 people)
1. Cut 1 chicken breast (removed skin and fat) into long, thin, diagonal bite-size chunks.
Add pepper and 1tsp rice bran oil and rub.
Cut 1 leek into long, thin, diagonal chunks.
2. Fry chicken and then add leek.
Season with a pinch of salt and 2tsp oyster sauce.
** Avocado dressed with cottage cheese (for 2~3 people)
1. Cut 1 avocado into 1.5cm cubes.
Cut a tube‐shaped fish paste cake into 3mm width slices.
2. Mix avocado, 50g cottage cheese, fish paste cake, a pinch of salt and
a few drops of Chinese chili oil.
** Lettuce and spinach salad
1. Mix lettuce, boiled spinach, sweetened vinegar, rice bran oil, a pinch of salt
and pepper.
2. Put on serving dishes and put imitation crab meat on top.
** Vinegared lotus root
the same one as yesterday
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5762666
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック
いつもつくれぽしてくださりありがとうございます^-^
レタスとカニカマって合いますよね。
久々にSaladが食べたくなりました。
少しだけおせち作る気だったけど、材料を買ったはいいけどやっぱ面倒(笑)
年末の買い出しでなんだかんだ出費がかさむし、だったら安いお節が買えたかも〜(´・ω・`)ショボーン