2019年11月25日
朝ご飯・チーズナン Breakfast・Cheese naan
チーズナン 6個ぐらい
今日の分量は:
強力粉 150g
薄力粉 50g
砂糖 大1
バター 10g
塩 ひとつまみ
牛乳 140cc(水+スキムミルク大2=140cc)
ドライイースト 小1強
チーズ 適量
1.パン焼き器で パン生地 を作り 取り出し 6〜7等分して 10分ほど 休ませてから
チーズを入れて 丸め また 10分ほど休ませます。
2.弱火のフライパンに 並べ ふたをして 両面で 5〜6分 焼きます。
Cheese naan (6 pieces)
150g bread flour
50g cake flour
1tbsp sugar
10g butter
a pinch of salt
140cc milk (or water +2tbsp skimmed milk = 140cc)
1.1 tsp dry yeast
some cheese
1. Make a dough in a bread making machine. then cut into 6 to 7 pieces. Let it sit 10 mins.
Wrap cheese and make a ball. Let it sit 10 mins. again.
2. Put them in a frying pan and bake on both sides in a low heat for 5 to 6 mins.
夫の料理かなっ? 13日目 My husband's ??? cooking, the 13th day
24日は ウォーキングに行く予定だったので、
前日に 私が ハマチのマリネを 作り、 いかげその天ぷらは この日のため
買って冷凍してました。
ご飯は 夫が作り 冷凍保存していた サツマイモとカボチャのご飯です。
ゆず茶
妹が育てた ゆずで ゆず茶を作りました。 1週間でできあがりです。
ゆずをよく洗い 皮のまま(種は取り除きます) 薄くスライスして ハチミツをひたひたに入れます
(または 砂糖をたっぷりまぶします)。
ふたをして そのまま1週間おきます。
熱湯で3倍ぐらいに薄めて いただきます。 香りが高くて 美味しいです。
We have a plan to go for a walk on 24th.
so on the previous day, I cooked marinated young yellowtail.
and I bought tempura of squid tentacles and was frozen for the day.
The rice(Japanese mixed rice with sweet potato and Japanese pumpkin) was cooked by
my husband and was frozen
Yuzu(citron) tea
Using the yuzu(citron) that my sister grew, I made yuzu(cigtron) tea.
Cut some yuzu into thin slices with the zest (without seeds) and pour into just enough honey to
cover(or mix a lot of sugar). Put a lid on and let it sit for a week.
Thin out with hot water by 3 times. It is very delicious.