2019年11月05日
焼き肉風 Korean barbecue-ish
**焼き肉風 Korean barbecue-ish
(2人分)
1.小口切りの青ネギ、すりおろししょうが小1、すりおろしにんにく小1/2、すりごま大1、
さとう大2.5,しょうゆ50cc、みりん大2,ごま油大1をまぜたたれの
半分に 牛肉スライス150gを漬け 味をなじませます。
2.キャベツはざく切りにして 油を引いたフライパンで炒め 取り出します。
3.2.のフライパンに油を足して 1.を炒めます。
それにキャベツを加えて 全体を炒め合わせます。
4.器に盛り 残しているたれを添えます。
**春菊のサラダ Edible chrysanthemum salad
1.春菊、スライスした玉ねぎ、きゅうりを盛り 中華ドレッシングをかけます。
**ブロッコリーのマヨぽん Broccoli dressed with mayonnaise and ponzu
1.茹でたブロッコリーをマヨネーズとポン酢で和えます。
**大根と水菜のスープ White radish and potherbmustard soup
** Korean barbecue-ish (for 2 people)
1. Mix chopped green leeks 1tsp grated ginger, 1/2tsp grated garlic, 1tbsp grated sesame,
2.5tbsp sugar, 50cc soy sauce, 2tbsp mirin, 1tbsp sesame oil to make sauce.
Soak 150g sliced beef in the 1/2 sauce, leaving 1/2 of the sauce.
2. Chop cabbage. Oil a frying pan and fry cabbages. Remove from the pan.
3. Oil the frying pan and fry beef, then add cabbages. Mix them together.
4. Put 3 on individual dishes and serve with the sauce.
** Edible chrysanthemum salad
1. Put edible chrysanthemum, sliced onions and sliced cucumbers in/on individual dishes
Pour Chinese-style dressing.
** Broccoli dressed with mayonnaise and ponzu
1. Mix broccoli dressed with mayonnaise and ponzu.
** White radish and potherbmustard soup