2019年11月02日
しめさばの唐揚げ Fried vinegared mackerel
**しめさばの唐揚げ Fried vinegared mackerel
1.しめさばは 食べやすい大きさにそぎ切りして 片栗粉をまぶし 油で揚げます。
味がついているので このままでおいしいです。
水菜を添えています。
**おつまみエノキ Crispy enoki mushrooms
1.えのき1袋を 酒大2、しょうゆ大2,みりん大1,すりおろしたにんにく小1/2に漬け
10分ほど置いてから 10個ぐらいに小分けして 片栗粉をまぶし
油で揚げます。
レモン汁をかけます。
**キャロットラペ Carotte rapee
1.人参は 千切りまたはピーラーで薄切りして 甘酢、米油、塩、こしょう、ガーリックパウダー、
で絡め 器に盛り、 レーズン(ラム酒漬け)を散らします。
** Fried vinegared mackerel
1. Cut vinegared mackerel into bite size slices. Cover with starch and deep fry.
It is seasoned and no need aditional seasoning.
Serve with potherb mustard.
** Crispy enoki mushrooms
1. Soak 1 bag of enoki mushrooms into 2tbsp rice wine, 2tbsp soy sauce, 1tbsp mirin and
1/2tsp grated garlic for 10 mins. Make about 10 portions and cover with starch
Then deep fry.
Serve with lemon.
** Carotte rapee
1. Cut carrot into thin strips or slices then mix with sweetened vinegar, rice bran oil,
salt, pepper and garlic powder.
Put in/on individual dishes and sprinkle raisins (this one is soaked in rum).