2019年11月09日
飲み会 Drinking party
いつも 飲み会のお世話をしてくださる方が 今日は用事で 参加できないとのこと。
でも ちゃんと 飲み会の予約などをしてくださった♪
感謝です♪
11人で 飲み会。
楽しかった♪
One of the numbers always takes charge of the drinking party.
but unfortunately he can't join this time.
lucky, he made a reservation and so on.
We really appreciate it.
Drinking party with 11 members♪
It was very enjoyable♪
いわしのアヒージョ Sardine ajillo
**いわしのアヒージョ(ニンニク油煮) Sardine ajillo
(2人分)
1.フライパンにみじん切りのニンニク2かけ、アンチョビーペースト4cmぐらい、
塩、こしょう、いわし4匹を入れ ひたひたに米油(オリーブオイルなど)を入れ
弱火で煮ます。
銘々の耐熱容器に入れます。
2.フランスパンなどを添えます。
*キャベツと柿のサラダ Cabbage and persimmon salad
1.キャベツは千切りにし 塩を振り しんなりしたら しぼります。
柿は 拍子切りにします。
2.1.をポン酢とすりごまで和えます。
**ブロッコリーのサラダ Broccoli salad
1.茹でたブロッコリーを 醤油、すりごま、マヨネーズ、鰹節で和えます。
** Sardine ajillo (for 2 people)
1. Put 2 clove of chopped garlic, 4cm lenghths anchovy paste, salt, pepper and 4 sardine in
a frying pan. Pour just enough rice bran oil (or olive oil) to cover. Simmer.
Put it in individual heat-proof dishes.
2. Serve with bread.
** Cabbage and persimmon salad
1 Cut cabbage into thin strips. Salt it and when it becomes tender, squeeze.
Cut persimmon into rectangle slices.
2. Mix 1. with ponzu and grated sesame.
** Broccoli salad
1. Mix boiled broccoli with soy sauce, grated sesaem, mayonnaise and dried bonito shavings.