昨日作ったパブロバで余った 卵黄3個 で カスタードクリームを作りました。
さて、このカスタードクリームで何を作りましょう。。。
で、
クリームパンにしました。
(カスタードクリーム)
1.耐熱ボウルに 卵黄3個、牛乳 300cc(または水+スキムミルク大6=300cc、
砂糖大6,薄力粉大2を よく混ぜ、
レンジ600wで3分、 取り出し 泡立器で混ぜてから、 1分30秒 かけ、
取り出し また 泡立器で よく混ぜ、もう一度 1分30秒かけて、泡立器で混ぜ
カスタードクリームを作ります。
バットに 広げて ラップをかけて 冷蔵庫で 冷やします。
クリームパン (12個)
1.強力粉 280g、 塩 小1, 砂糖 大2, 卵 30g、 バター 50g、
水 150cc、 ドライイースト 小1 を パン焼き器 「パン生地」でスタート。
2.12等分にして 丸め ラップをして 濡れ布巾をかぶせ 15分 ベンチタイム。
3.カスタードを 12等分します。
4.生地を 10cmぐらいの 楕円形に伸ばします。
5.カスタードクリームをのせ 半分に折り しっかり閉じます。
6.スケッパーなどで 切り目を 5カ所ぐらい 入れます。
7.天板にクッキングシートを敷き 並べます。
8.オーブン 40℃ で 40分 2次発酵。
9.照り用の溶き卵を塗り、180℃で 13分 焼きます。
There are 3 egg yolks left from Pavlova
What shall I make with them?
I made custard cream.
1. Put 3egg yolks, 300cc milk, 6tbsp sugar, 2tbsp cake flour in a heat-proof bowl.
Mix them well.
Microwave it for 3 mins. Remove it from the oven and mix well with a whisk.
Microwave it again for 1 min and a half then remove it from the oven and mix well with a whisk.
and do it again.
Mix well with a whisk to make custard cream.
Spread it on a cooking vat and cover it with a plastic film. Cool it in the refrigerator.
Custard cream buns (for 12 buns)
1. Put 280g bread flour, 1tsp salt, 2tbsp sugar, 30g beaten eggs, 50g butter, 150cc water
and 1tsp dry yeast in a bread baking machine. Set it "DOUGH".
2. Divide the dough into 12 equal pieces and make them into balls.
Cover with a damp cloth for 15 mins.
3. Divide the custard cream into 12 equal pieces.
4. Flatten a dough ball into an oval.
5. Put a cream ball. Fold it in half and pinch the ends.
6. Make about 5 cuts with a scraper.
7. Spread a baking paper on a baking sheet and put them on it.
8. Let the dough rise as a second rising for 40 mins. at 40℃.
9. Spread beaten egg on them. and bake at 180℃ for 13 mins.
2024年09月23日
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12714345
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック