It's been a while since I baked an Taiwanese Castella.
正しい分量で焼きました。 間違って卵4個しか使っていません。
Baked in the correct ingredients Baked with only 4 eggs by mistake
台湾カステラ(18cmスクエア型)
1.サラダオイル 80ccは600wで1分加熱しておきます。60℃〜70℃ぐらい。
それに ふるった薄力粉100gを加え 粉っぽさが消えるまで 混ぜます。
2.1.に 600wで30秒加熱して 40度に温めた牛乳100ccを加えて 混ぜます。
3.2.に卵黄6個を3回ぐらいに分けて加え ホイッパーで混ぜます。
4.卵白6個を 途中 砂糖120gを3回ぐらいに分けて加えながら ゆるめのメレンゲにします。
(角の先が曲がるぐらい)
5.3.に4.を3回ぐらいづつ 分けながら 泡を消さないように 混ぜ合わせます。
6.オーブンシートを敷いた型(型よりも3cm〜5cm高めにします)に
5.を流しいれ トントンとして空気を抜いてから
(さらに 竹串で 真ん中あたりをくるくるとすると平らになります)
60℃のお湯を張った天板にのせ 150℃に温めたオーブンで60分ぐらい焼きます。
7.焼けたら 型から外し 冷まします。
Taiwanese Castella (18cm square tin)
1. Put 100g cake flour in 60℃~70℃ salad oil which is microwaved 600w for 1min, and
mix them together with a whisk
2. Add 100cc-40℃-milk which is microwaved 600w for 30secs, into 1. slowly
3. Add 6 egg yolks into 2. and mix them together until smooth.
4. Whip 6 egg whites adding 120g sugar in three batches until stiff peak form(whisk 90%).
5. Mix 4. with 3. in three batches without breaking the bubbles.
6. Line the mold with baking parchment.
Pour 5. into it and deflate the mixture by slapping it.
Pour 60℃ warm water in a baking tray and set the oven 150℃.
Bake at 150℃ for 60 mins.
7. Remove the baking parchment and let it cool.