2024年07月30日
アーモンドケーキ Almond cake
(18cm丸形)
1.卵3個とグラニュー糖90gを泡立器で 白っぽくふんわりするまで混ぜます。
(別立てでもよいです)
2.アーモンドプードル125g、薄力粉60g、BP2gをふるいにかけ
1.に加え 泡をつぶさないように 混ぜます。
3.溶かしバター90gを2.に少しづつ加えて つやのある生地にします。
4.クッキングシートを敷いた型(またはバターを塗り小麦粉を振る)に流し入れ
5.160℃で35分焼きます。
6.冷ましてから 粉砂糖を振ります。
(18cm round mold)
1. Beat 3 eggs and 90g granulated sugar with an electric mixer until thick and pale.
2. Sift 125g almond powder, 60g cake flour and 2g BP.
and add to 1. Mix them without breaking the bubble.
3. Add 90g melted butter little by little to make dough.
4. Pour into a 18cm-perchment-lined mold.
5. Bake at 160℃ for 35 mins.
6. Let it cool and then sprinkle powdered sugar.
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