2024年07月10日
プリン Custard pudding
プリン Custard pudding
パブロバで余った卵黄3個で プリンを。
大阪の家庭なら たいていある モロゾフのプリンの容器 で 4個 できます。
カラメルソース
砂糖 40g
水 30cc
プリン生地
卵黄3個
砂糖 40g
牛乳 300cc (または スキムミルク大5+水=300cc)
1.鍋に砂糖と水を入れ 触らないで 焦がさないようにして 鍋を揺すりながら
カラメルソースを作り バターを薄く塗った容器に 入れます。
2.卵黄3個と砂糖をよく混ぜてから 牛乳を少しずつ加えて 混ぜ合わせます。
3.2.を濾してから 静かに1.に注ぎ 蒸し器(弱火)で 20〜25分ほど加熱します。
4.冷まします。
caramel sauce
40g sugar
30cc water
egg mixture
3 egg yolks
40g sugar
300cc milk
1. Cook sugar and water in a small pot over a low heat. Try not to burn it to make caramel sauce.
Pour into some heatproof cups (I used 4 cups) which are greased.
2. Mix 3 egg yolks and sugar well and pour 300cc milk little by little mixing them together.
3. Pour egg mixture into prepared custard cups. Steam them for 20~25mins on low heat.
4. Let it cool down.
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