久しぶりに あん入り食パン 焼きました。
I baked bread with red bean paste for the first time in a while.
1.強力粉250g、バター20g、砂糖15g、塩3g、牛乳180cc、
ドライイースト3gをパン焼き器の「パン生地」でセット。
2.ガス抜きし、20cmx30cmぐらいにのばし、縦長の上1/3を残して、
2/3にあずきあん(180g)をぬります。
3.あんのない部分を先に折り、3つ折にし、あんが出ないよう 両端をつまんで閉じます。
ぬれぶきんをかぶせて 10分 ベンチタイム。
4.生地を縦に置き、15cmx25cmぐらいにのばし 再度 3つ折りにします。
5.さらに 15cmx25cmぐらいに伸ばします。
6.スケッパーで 4等分にし おのおのをねじり さらに2本まとめて ねじります。
塊の両端を下にして丸め 油を塗った型に入れます。
40℃のオーブンで40分 2次発酵させます。
7.200℃のオーブンで25〜27分焼きます。(蓋をした場合は30分焼きます)
1. Set 250g bread flour, 20g butter, 15g sugar, 3g salt, 180cc milk and 3g dry yeast in
a bread baking machine "dough".
2. Punch the dough and roll out into a 20cm x 30cm.
Spread red bean paste (about 180g) on 2/3 of the rectangle.
3. Fold it in three (first fold the 1/3 part which has not the paste). Pinch the edge.
Cover with damp towel and let it sit for 10 mins.
4. Roll into 15cm x 25cm and then fold it in three again.
5. Roll into 15cm x 25cm again.
6. Cut it into four and twist each of them and then twist two into one.
Roll with edges down.
Grease the mold with oil and put the two twisted balls.
Let the dough rise for 40 mins at 40℃. It will be doubled in size.
7. Bake at 200℃ for 25~27 mins.
If with a lid, bake for 30 mins.
2024年07月09日
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