2024年05月25日
バナナケーキ Banana Cake
バナナケーキ (18cmバウンド型)
1.薄力粉100g、アーモンドプードル40g、BP5gは振るっておきます。
2.バター60gとさとう60gは白っぽくなるまで混ぜます。
3.卵2個を 2.に少しずつ混ぜます。
4.完熟バナナ2,3本は フォークなどで つぶし 3.に混ぜます
(飾りに使うときは この内の1/2本ほどを薄切りして 残しておきます)
5.1.の粉を 4.に加え さっくり混ぜ合わせます。
6.クッキングシートを敷いた型に 生地を流し入れます。
(スライスバナナをトッピングします)
7.180℃のオーブンで40分焼きます。
(翌日がしっとりとして おいしいです)
Banana Cake (for 18cm tin)
1. Shift 100g plain flour, 40g almond flour and 5g BP.
2. Mix 60g butter and 60g sugar until it turns white.
3. Add 2 eggs little by little.
4. Mash 2 to 3 ripened bananas with fork and add to 3. Mix them together.
(if you want to decorate. leave 1/2 bananas and cut into thin slices)
5. Add 1. to 4. and fold the dough.
6. Lay out cooking paper on the tin and pour 5. into it.
(decorate sliced bananas if you want).
7. Bake at 180℃ for 40 mins.
(It tastes better if you let it sit for one night).
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12564499
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック