イースターサンデー(24年3月31日)の2日前のグッドフライデー(24年3月29日)に食べます。
It is for Good Friday(03/29/2024) baked on Easter Sunday (03/31/2024).
イースタークロスバンズ(ホットクロスバンズ) Hot cross buns
9個 (20cmのスクエアー型)
1.強力粉300g、塩小2/3,バター35g、砂糖大2,牛乳+卵1個=210cc、
ドライイースト小1,シナモン小2/3,ナツメッグ小1/3,クローブひとつまみ、
コリアンダーひとつまみ、オールスパイス少々 を パン焼き器の「パン生地」でセット。
2.途中でレーズン80g投入。
3.空気抜きをして 生地を9等分に丸め はみ出たレーズンは 中に入れ込みます。
4.20cmスクエアー型に クッキングシートを敷き 生地を並べ 40℃で 30分 発酵させます。
または、冷蔵庫で一晩 発酵させます。
5.薄力粉50gを水で溶き 絞り袋にいれ 5.に 十字を描きます。
6.200℃で 15分 焼きます。
7.鉄板のまま取り出し、
牛乳大1と砂糖小1をまぜたつやだし液を 液がなくなるまで 何度も塗ります。
10分ほどそのまま放置します。
8.バターをたっぷり塗って食べます。
Hot cross buns (for 9buns, 20cm square mold)
1. Set 300g bread flour, 2/3tsp salt, 35g butter, 2tbs sugar, milk + 1 egg = 210cc,
1tsp dry yeast, 2/3tsp cinnamon, 1/3tsp nutmeg, a pinch of clove, a pinch of coriander,
a bit of allspice in a bread baking machine with "bread dough".
2. Add 80g raisins while kneading the dough.
3, Punch it and divide into 9 pieces and make them balls.
4. Place the balls in a 20 cm sq. mold.
Let the dough rise for 30mins. at 40℃。
5. Mix 50g plain flour and water and put it into a pastry bag
Squeeze into a cross on each bun.
6. Bake at 200℃ for 15 mins.
7. Take out as it is on the baking sheet.
Mix 1tbs milk and 1tsp sugar to make glazing liquid. and spread it on the buns
until all of the liquid is used.
Let it sit for 10 mins.
8.Spead butter when you eat it.
2024年03月29日
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