2024年03月25日
アップルリングパン Apple wreath bread
18cmのエンゼル型
1.りんご1個は皮をむいて芯を取り(約200g)5mmぐらい厚さのいちょう切りにします。
その1割ぐらいの砂糖とレモン汁少々をいれて 5分ほどレンチンします。
汁を切り 冷まして から シナモンパウダー少々を入れ 混ぜます。
2.パン焼き器に 水110cc、溶き卵20g弱、 強力粉160g、薄力粉40g、
スキムミルク8g、砂糖16g、塩2g、ドライイースト3g、バター20gを入れ
「パン生地」でスタート。
3.強力粉を振った台に取り出し ガス抜きして 30cmぐらいに伸ばします。
4.1.の林檎を 生地の上を数センチ残して 敷き詰めます。
手前から 巻いていき 巻き終わりは閉じます。
5.6等分に輪切りし 油を塗った エンジェル型に 巻き止まりを内側にして
縦に 並べます。
6.40℃で 30〜40分 倍になるまで発酵させます。
(ここではラップをして 冷蔵庫で 明朝焼くまで 発酵させました)。
7.溶き卵を塗り オーブンで 190℃で20分ぐらい焼きます。
8.粉砂糖40gに水7ccほど入れ アイシングを作り 冷ましたパンにかけます。
(18cm wreath mold)
1. Peel and remove the core of an apple and cut into 5mm thickness rectangle slices.
(about 200g). Add 20g sugar and a little lemon juice then microwave for 5 mins.
Drain. Let it cool down. Mix cinnamon powder.
2. Set 110cc water, 20g beaten eggs, 160g bread flour, 40g plain flour, 8g skimmed milk,
16g sugar, 2g salt, 3g dry yeast, 20g butter in a bread baking machine. "BREAD DOUH".
3. Remove onto a floured surface and punch.
Roll out the dough about 30cm width.
4. Spread 1. apples all over the dough(leave 2cm from the top edge)
and roll it from the front. Close the ends.
5. Cut 4. into 6 round slices and put them in an oiled giant donut cake mold with the seam facing inside.
6. Let ferment 5. in a 40℃ for 30 to 40 mins. until doubled in size.
7. Brush the top of it with beaten egg. and Bake at 190℃ for 20mins.
8. Mix 40g powdered sugar and 7cc water to make icing and pour over 7. after the bread has cooled.
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