彼岸の入りですね。
「桜のおはぎ」を作りました。
It's the beginning of the equinoctial week.
Ohagi with cherry blossom
(5個)
1.餅米 1合 洗って 1時間水に浸します。水をよく切り 1合分の水を加えて
普通に炊飯。
2.こしあん 20gぐらいにまるめて 5個。
3.桜の花の塩漬け 5個 は 水で洗ってから 水に 15分 漬けます。
水を絞り レンジに1分かけます。花びらが開きます。
4.桜の花の塩漬け 5個 は 塩がついたまま みじん切りします。
5.1.が炊けたら 4.のみじん切りの桜を加えて 混ぜ 半殺しにしてから
5個に 丸めます。
6.5.で2.をつつみ 上に 3.の花を飾ります。
(5 cakes)
1. Wash about 150g glutinous rice and soak in water 1 hour. Drain
Add 150cc water and cook.
2. Divide smooth red bean paste into 20g each. Make 5 balls.
3. Wash and soak 5 salt pickled cherry blossoms in water for 15 mins. and squeeze.
Microwave them for 1 mins. They’ll bloom.
4. Chop 5 salted cherry blossoms..
5. Mix 4. with cooked glutinous rice and crush it.(not completely but half).
then divide it into 5 pieces. Make them 5 balls.
6. Wrap 2. with 5. and put 3. on top.
2024年03月17日
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