レイチェルさんの番組で見て 縁がかわいかったので 少し変えて 作って見ました。
でも、かわいい縁取りは 手間がかかったので2個だけにし 残りは縁飾り無しで作りました♪
The cake was featured on Rachel's show on TV.
The edge was cute. But it takes time and effort. So I made the rest easy♪
縁にスカラップ、かわいい♪でも手間がかかる。 簡単♪ 私向き♪
1.パイナップルスライスに砂糖をまぶし フライパンで両面焼きます(キャラメライズド)。
冷ましておきます。
2.パイ生地(約10cm四方)にパイナップル1きれをのせ その周りに溶き卵を塗り
上からパイ生地をかぶせ 縁を押さえて接着させます。
3.ペットボトルの蓋で 縁をくりぬき、真ん中に十字に切り込みをいれ、その周りに
筋をつけ(模様)、溶き卵を塗ります。
4.焼く前に 一度冷蔵庫に入れて 冷やします。
オーブン200℃で20分から25分焼きます。
5.砂糖と水を煮詰めて シナモンパウダーを入れ そのシナモン液を表面に塗ります。
1. Cover sliced pineapples with sugar and bake in a frying pan(caramelized).
Let them cool down.
2. Put a caramelized pineapple on about 10cm sq. pie pastry
Brush the edge with beaten egg and put another about 10cm sq. pie pastry.
Press the edge.
3. Cut off the edge with a cap of a bottle.
Make a cut in the center of the cake and decorate with some lines around the cut.
Then brush the top with beaten egg.
4. Cool them in the refrigerator before bake them.
Bake at 200℃ for 20mins to 25 mins..
5. Make cinnamon water with boiling water with sugar and add cinnamon powder.
Brush it on the top.