2024年01月14日
パステル・デ・ナタ Pastel de Nata
ポルトガルのお菓子、エッグタルトの原型と言われています。
パステル・デ・ナタ 6個 (この倍量で12個作りました)
1.パイ生地を薄く 2mm厚さぐらいで 20cmx25cm広さに 伸ばします。
2.霧吹きをかけ 丁寧に細く巻いていき 6等分に切ります。
3.タルト型に立てておき 水をつけた手で 中心を押し、底を作って、周りを広げて
器のようにします。
4.カスタードクリームを8分目ぐらい入れ 250℃で20分 焼きます。
カスタードクリーム (パイ12個分)
水200cc、 練乳80g、玉子2個、コーンスターチ大2,砂糖大1,
レンジ600wで2分加熱。
混ぜてから、1分加熱 再度 混ぜて、1分加熱。。。火が通るまで繰り返します。
Pastel de Nata (6 pieces) (I made twice the amount for 12 pieces)
1. Roll out the pie dough to 2mm thickness, 20cm x 25cm width.
2. Mist it and then roll it thinly. Cut it into 6 pieces.
3. Put it upright in a mold.
Put your fingers in water and push the top making the bottom and then
expand the surrounding area to make it like a vessel.
4. Put custard cream into the pie-cup until its 80% full.
Bake at 250℃ for 20mins.
Custard cream
1. Mix 200cc water, 80g condensed milk, 2 eggs, 1tbsp sugar and 2tbsp corn starch
in a heat proof container.
Microwave it for 2 mins. and stir it. Microwave 1min and stir it... repeat them until cooked.
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