2024年01月13日
スキレットでカステラパンケーキ Thick pancake in a skillet
朝食は カステラパンケーキ。
Thick pancakes for our breakfast.
スキレット 15−16cm 2台
スキレットに油を引いておきます。
1.卵黄4個を 砂糖30gを加えながら 白くなるまで泡立て 牛乳60cc、薄力粉80g、
BP小1(薄力粉とBPはふるいにかけておく)を混ぜます。
2.卵白4個を泡立て 途中砂糖10gを加えて 角が立つまで泡立てます。
3.1.に2.を3回ぐらいに分けてまぜ スキレットに入れ、
180℃に温めたオーブンで 25分から 30分 焼きます。
途中(12分ぐらいたってから) 十字に切り目を入れます。
4.バターをのせ シロップを添えます。
** Thick pancake (2 (15~16cm) skillets)
1. Spread oil in 2 skillets.
2. Whip 4 egg yolks adding 30g sugar little by little until it becomes a very light yellow
and then add 60cc milk, 80g cake flour and 1tsp BP.
(Sift flour and BP before mixing)
3. Whip 4 egg whites mixing 10g sugar until they form stiff peaks.
4. Mix 3. with 2. two to three separate times.
5. Pour 4. in 2 skillets and bake at 180℃ for 25 to 30 mins.
After 12 mins, make a cross in each of them.
6 Serve with butter and syrup.
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