2024年01月12日
ヌガー Nougat
久しぶりに ヌガーを作りました。
I made nougat for the first time in a long time.
1.容器よりもはみ出るぐらいの大きさのクッキングシートにサラダ油を塗ります(表面全体に)。
ゴムべらにも油を塗ります。
耐熱容器にそのクッキングシートを敷きます。
2.マシュマロ90gを小さくちぎって 容器に入れ 1分ほどレンチンします。
3.2.にバター10〜12gいれて ヘラで混ぜます。
4.さらに クリープ40gを入れ 混ぜます。
冷めたらその都度 チンして(10秒ぐらい)温めます。
5.ナッツ90gを入れ 混ぜ、 クッキングシートごと まな板の上に 取りだし
クッキングシートを二つ折りにして包み 押して長方形に します。
6.粗熱が取れたら 包丁で切ります。
Nougat
1. Lightly grease parchment paper of twice the size of a heat-proof container and a spatula.
Line a heat-proof container with the parchment paper.
2. Tear 90g marshmallow with your hands and put them in the container. Microwave for 1 mins.
3. Add 10 ~ 12 g butter and mix with the spatula.
4. Add 40g creamy powder and mix them together.
(whenever it's gone cold, reheat for 10 sec.)
5. Add 90g nuts and mix them together.
Take out it from the container with a parchment paper and put on a cutting board.
Fold in half and make the dough rectangle with the parchment paper.
6. Let it cool down and then cut with a knife.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12382318
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック