2023年12月18日
シュトーレン風パウンドケーキ Stollen-ish cake
クリスマスに向けて 家にある材料で お手軽なシュトーレン風ケーキ を焼きました。
I baked simple cake for Christmas.
with whatever ingredients I have at home.
シュトーレン風パウンドケーキ (パウンド型1台)
1.ラム酒に漬けたレーズン+オレンジピール+ナツメグ甘煮+ドライイチジクなど=140gを
ざく切りにします。
2.クルミ+アーモンド+ピスタピチなど=30g〜40gをざく切りにします。
3.室温に戻したバター100gと砂糖70gを白っぽくなるまで混ぜ、
4.溶き卵2個を 少しずつ加えて 混ぜます。
5.薄力粉100g、アーモンドパウダー20g、BP小1/2、シナモンパウダー小1/2,
カルダモンパウダー小1/2をふるって 4.に加えて ゴムべらで混ぜ合わせます。
6.さらに 1.のドライフルーツと 2.のナッツを加え 混ぜ合わせます。
7.型に流し入れ 表面を平らにして 180℃のオーブンで40分焼きます。
8.型から出して 冷めてから 粉砂糖を振りかけます。
Stollen-ish cake
1. Chop 140g (raisins + orange peel + dried fruits which are soaked in rum).
2. Chop 30g ~ 40g (walnuts + almonds + pistachio)
3. Mix 100g butter (room temperature) and 70g sugar until they turn white.
4. Add 2 beaten eggs little by little.
5. Shift 100g plain flour, 20g almond powder, 1/2tsp BP, 1/2tsp cinnamon powder,
and 1/2tsp cardamom powder. Then add to 4.
Fold the dough using a rubber spatula in a cutting motion.
6. Add 1. dried fruits and 2. nuts to 5. Mix them together.
7. Pour in a mold and Bake at 180℃ for 40 mins.
8. Remove from the mold and let it cool down. Then sprinkle powdered sugar.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12350196
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック