2023年11月25日
レモンドリズルケーキ Lemon Drizzle Cake
妹から自家栽培のレモンをもらっているので、レモンドリズルケーキでも久しぶりに
焼こうかと、 以前いつ焼いたかなぁ、 とブログ検索したら
半年前に焼いていました。
記憶では 2,3年 焼いてないなぁ。。。
時間の感覚がどうも。。。不安定です。。。
I want to bake Lemon Drizzle Cake. My sister gave us some lemons she grows.
I searched on my blog and I found that I baked the cake only six months ago.
I feel like I haven't baked it for a few years.
My sense of time is off...
レモンドリズルケーキ (18cmバウンド型)
1.バター50gと砂糖50gを白っぽくなるまで混ぜ,
2.溶き卵2個を少しずつ加え 混ぜます。
3.ふるった薄力粉120gとBP小1を さっくり混ぜ込みます。
4.ベーキングシートを敷いた型に 生地を入れ とんとんとしてならし
160℃のオーブンで40分焼きます。
5.レモン汁60ccに砂糖40gを入れ よく混ぜシロップを作ります。
6.焼き上がった生地が熱いうちに 竹串で所々に 穴をあけ シロップを全面に
しみこませます。
7.レモン汁大1/2と粉糖40gを混ぜ アイシングを作り、7.が冷めてから
かけます。
レモンの皮のすりおろしを表面に振りかけます。
Lemon Drizzle Cake (18cm tin)
1. Mix 50g butter and 50g sugar until they turn white,
2. Add 2 beaten eggs little by little and mix them together.
3. Add sifted120g flour and 1tsp BP, Mix roughly with using rubber spatula.
4. Pour into the container.
Bake at 160℃ for about 40mins.
5. Mix 60cc lemon juice and 40g sugar well to make a syrup.
6. While the cake is hot, make some holes on the cake using a wooden spit,
be soaked in the syrup.
Cool the cake.
7. Make icing with 1/2 tbsp lemon juice and 40g powdered sugar.
Icing it. and sprinkle some lemon zest.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12315576
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック