2023年11月23日
ピールとラムレーズンのパウンドケーキ Cake with peel and rum raisin
ピールとラムレーズン入りパウンドケーキ
(パウンド型 1台)
1.室温のバター100gをクリーム状にしてから、
2.砂糖100gを加え 白っぽくなるまで混ぜ
3.溶き卵2個を少しずつ加え さらに混ぜます。
4.ピール(ここでは鬼ゆずのピールを使っています)のざく切り 80g、と
ラムレーズン80gのざく切り(切らなくても良い)を入れ 混ぜます。
5.薄力粉100gとBP小1/2を振るいながら 4.に加え 切るように混ぜます。
6.クッキングシートを敷いた型に入れ 表面をならし(真ん中をすこしくぼますようにして)
170℃で35分から40分焼きます。
7.6.が冷めてから 粉砂糖40gと水大2/3ぐらいで作ったアイシングを
かけ、ざく切りしたピール10gを飾ります。
Peel and rum raisin cake (for a 18x8x5cm tin)
1. Make sure 100g butter into room temperature.
Whisk until it turns creamy.
2. Add 100g sugar until they turn creamy.
3. Add 2 beaten eggs little by little and mix them well.
4. Add 80g chopped peels and 80g rum raisin and mix them together.
5. Sifting 100g cake flour and 1/2tsp BP to 4, fold the dough and using a rubber
spatula in a cutting motion.
6. Pour 5. into parchment-lined tin.
Bake at 170℃ for 35mins to 40mins.
7. Let 6. cool down and then pour icing (40g powdered sugar+2/3tbsp water) over the cake
and decorate with 10g chopped peels.
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