2023年10月27日
メロンパン Melon-shaped bun
メロンパン (8個)
(クッキー生地)
1.室温に戻したバター45gに砂糖35gを加え混ぜ合わせ、玉子1/2個分(約25g)を
2度に分けて加え 白っぽくなるまで混ぜます。
2.薄力粉80gとアーモンドパウダー(プードル)30gを振るいながら加え
さっくり混ぜ合わせます。
3.ラップに取り出し 薄くのばして 冷蔵庫で 30分休ませます。
4.8等分して 丸めてから 冷蔵庫で休ませます。
(パン生地)
5.強力粉200g、砂糖15g、バター15g、塩3g,玉子1/2個(約25g)、
ドライイースト3g、水110gをパン焼き器「パン生地」にセットします。
6.ガス抜きして丸めなおし 8等分して丸め ラップをして10分休ませます。
7.クッキー生地を 打ち粉をした台にのせ パン生地よりも一回り大きい円に
なるように伸ばします。
8.クッキー生地の上にパン生地をのせ パン生地の2/3ぐらいまでを包みます。
9.クッキー生地にグラニュー糖をたっぷりつけます。
10.スケッパーなどで 筋(模様)をつけます。
11.生地が1.5倍ぐらいになるまで 発酵させます。
12.190℃のオーブンで13分ほど焼きます。
Melon-shaped bun (8 buns)
(cookie dough)
1. Soften 45g butter to room temperature and add 35g sugar. Mix them together.
Add 1/2(about 25g) eggs little by little. Mix them until it turns white.
2. Add shifted 80g plain flour and 30g almond powder and fold it using
a rubber spatula in a cutting motion.
3. Put 2. on a plastic film and make it flat. Cover it with plastic film and put it in a refrigerator
for 30 mins.
4. Cut 3. into 8 pieces and make balls. Let them sit in the refrigerator.
(bread dough)
5. Set 200g bread flour, 15g sugar, 15g butter, 3g salt, 1/2(about 25g) beaten eggs,
3g dry yeast and 110cc water in a bread baking machine (dough).
6. Punch down the dough and make it a ball. Cut it into 8 pieces and make balls.
Cover them with a plastic film and let it sit for 10 mins.
7. Sprinkle bread flour on a table and flatten a cookie dough a size bigger.
8. Cover a bread dough with a cookie dough up to 2/3 of the way.
9. Put granulated sugar on the cookie dough.
10.Make a pattern with a scraper or a knife.
11. Let ferment the dough until 1.5 times in size.
12. Bake at 190℃ for 13 mins.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12276930
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック