白いクリームチーズパンのクリームチーズの代わりにカスタードを入れて
白いクリームパンを作りました。
I baked white bun with custard filling.
パン(10個)
1.パン焼き器に 牛乳190g(または、水+スキムミルク=190g)、バター10g、
砂糖10g、強力粉250g、ドライイースト3g をセットし
「パン生地」でスタート。
2.パン生地を ガス抜きして 10等分し、 ラップをかぶせて 20分ほどベンチタイム。
3.カスタードクリーム(↓)を10等分して パン生地で包み 成形します。
4.強力粉をふりかけ 2倍になるまで オーブン40℃で40分ほど 発酵させます。
5.オーブン140℃で14分焼きます。
カスタードクリーム(少し多めで 12個分ほどです)
1.耐熱ボウルに 牛乳 300cc、 スキムミルク 12g、 バター 15g、
砂糖 60g、 卵黄2個 を入れ よく混ぜ、
薄力粉 15g、 コーンスターチ 15gも加えて 混ぜ、
レンジに1分かけ、 取り出し 泡立器で混ぜてから、 2分 かけ、 取り出し
また 泡立器で よく混ぜ、もう一度 1分かけて、泡立器で混ぜ カスタードクリームを
作ります。
バットに 広げて ラップをかけて 冷蔵庫で 冷やします。
(10 buns)
1. Set 190g milk, 10g butter, 10g sugar, 250g bread flour and 3g dry yeast
in a bread baking machine "DOUGH".
2. Punch the dough down and divide into 10 pieces. Cover it with a plastic film and
rest for 20 mins.
3. Divide custard cream(↓) into 10 pieces and wrap with the dough. Make them round.
4. Sprinkle bread flour and put them in an oven 40℃ for 40 mins until they become twice the size.
5. Bake at 140℃ for 14 mins.
Custard cream (for about 12 buns)
1. Put 300cc milk, 12g skimmed milk, 15g butter, 60g sugar and 2 egg yolks
in a heat-proof container. Mix them well.
Then add 15g cake flour and 15g corn starch and mix them together.
Microwave it for 1 min. Remove it from the oven and mix well with a whisk.
Microwave it again for 2 mins then remove it from the oven and mix well with a whisk.
Then microwave it for 1 min. Mix well with a whisk to make custard cream.
Spread it on a cooking vat and cover it with a plastic film. Cool it in the refrigerator.
2023年10月21日
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