百均の紙のバウンド型で2個焼いたら太っちょになりました。 写真用に、サイドを切って長方形に。
1台は太っちょのまま 妹にプレゼント♪
(18cmバウンド型 1台)
1.薄力粉100g、アーモンドプードル40g、BP5gは振るっておきます。
2.室温のバター(あるいはマーガリン)60gと砂糖60gを白っぽくなるまで混ぜます。
3.常温の玉子2個を溶き 2.に少しずつ混ぜ合わせます。
4.完熟バナナ2,3本(飾りに使うなら 1/2本は 残して スライスしておきます)、
をフォークで 粗くつぶし 3.に加え 混ぜます。
5.振るっておいた粉類を 4.に加え さっくりと混ぜ合わせます。
6.クッキングシートを敷いた型に 流し入れ 飾り用のバナナを並べ
180℃のオーブンで40分焼きます。
翌日以降がしっとりとして 美味しいです。
Banana Cake (18cm loaf tin)
1. Shift 100g plain flour, 40g almond powder and 5g BP.
2. Cream the 60g room temperature butter and 60g sugar with a mixer.
3. Add 2 beaten eggs little by little to 2.
4. Roughly mash two ripened bananas with a fork.(if you want to decorate,
slice the half of a banana).
Add to 3. and mix together.
5. Add 1. to 4. using a rubber spatula in a cutting motion.
6. Line a loaf tin with non-stick paper. Pour 5. in the tin and decorate with sliced bananas.
Bake at 180℃ for 40 mins.
This cake tastes even better on the second day.