2023年09月03日
スイートポテト Sweet potato cake
スイートポテト 10個ぐらい)
1.サツマイモは皮をむいて400gを 一口大に切り、水に3分ほどさらします。
水を切り、耐熱容器に入れ ラップをして 柔らかくなるまで レンチンします(約8分)。
2.マッシャーでつぶします。
3.熱いうちに バター50g、砂糖30g、塩少々を加えよく混ぜてから、
牛乳40ccを少しずつ加えて成形できるぐらいの固さにします。
(ここで一手間; 裏ごしすると なめらかな生地になります)
4.成形して アルミカップにのせ、表面につや出しの卵黄(1個)を塗ります。
5.トースター250度で8分ほど、表面に軽くこげめがつくまで 焼きます。
Sweet potato cake (10 pieces)
1. Peel and cut into bite sized 400g sweet potatoes.
Put them into water for 3 mins. Drain.
Put them in a heat-proof container and cover with plastic film.
Microwave for about 8 mins until they become soft.
2. Mash 1.
3. While 2. is still hot, add 50g butter, 30g sugar and a pinch of salt. Mix them well.
Add 40cc milk little by little until you can mold.
(another touch; Puree it to make a smooth dough)
4. Shape it and put in an aluminum cup. Brush 1 egg yolk on top.
5. Bake for 8 mins in a toaster oven until it turns golden brown on top.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12197396
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック