2023年08月24日
梨ケーキ Pear cake
梨ケーキ
(15cm 型)
1.梨2個の内 1個は 16等分し、もう1個は角切りにします。
2.1.を 砂糖30g、白ワイン50cc、レモン汁1/2個で 弱火で10分ほど、
透明になるまで煮ます。
(好みで シナモンを加えます。)
3.15cmケーキ型にクッキングシートを敷き、16等分した梨を隙間無く敷き詰めます。
(芯側を上に皮側を下に並べるとよいです)
4.バター(あるいはサラダ油)50g、砂糖50g、玉子1個、BP小1/2,薄力粉50g
角切りの梨を順に混ぜ 3.に流し入れます。
5.180℃で40分焼きます。
冷ましてから ひっくり返します。
Pear Cake
(for 15cm cake pan)
1. Cut 1 pear into 16 wedges and cut 1 pear into cubes.
2. Simmer 1. with 30g sugar, 50cc white wine, 1/2 lemon juice for 10 mins. until they become
transparent.
( Add cinnamon powder, if you like)
3. Line the pan with baking paper. Spread the 16 wedges all over a surface.
4. Mix in order of 50g butter(or salad oil), 50g sugar, 1 egg, 1/2tsp BP, 50g plain flour and
the cubes. Then pour into the pan.
5. Bake at 180℃ for 40 mins.
Let it cool and then turn over.
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