ねじねじドーナツ。
I made twisted doughnuts for breakfast.
(8個)
強力粉 200g
砂糖 大2
バター 30g
牛乳 140cc
ドライイースト 小1
1.パン焼き器で生地をこね、 取り出して 8当分にし 丸め ぬれ布巾をかぶせ10分置きます。
2.ガス抜きをして 平たくし 端から丸めて棒状にし さらに 細長く20cmぐらいにのばし
両端から ねじってから 半分に曲げます。
3.クッキングシートの上に並べ 40℃で15〜20分発酵。(ひと回り大きくなります)。
4.揚げ油 170℃で 片面1,2分揚げます。
5.油を切り 砂糖をまぶします。
Twisted Doughnuts
(8 doughnuts)
200g bread flour
2tbsp sugar
30g butter
140cc milk
1tsp dry yeast
1. Make dough by bread baking machine. Divide it into 8 pieces and make them round.
Let them rest for 10 min. covered with a wet cloth
2.Punch air out. and make each of them flat. Roll it from the end and make it a cylindrical shape.
Then extend to about 20cm to a stick shape.
Twist it from both ends and hold it in half.
3. Let rise until double in size at 40℃ oven for 20 mins.
4. Deep-fry them in170℃ oil for 1 to 2 mins per one side.
5. Drain then sprinkle sugar.
2023年08月19日
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12161811
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック