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2023年08月15日

メロンのロールケーキ   Swiss roll with melon



台風の影響で スーパーもデパートも休業です。
道路には 車がたまに1台走っているぐらいで、人は歩いていません。
今日も一歩も外に出ていません。

Supermarkets and department stores are closed due to typhoon.
Sometimes only one car is running and there is no one on the street.
I didn't go out today.






メロンのロールケーキ

IMG_20230815_114751.jpg




約35cmx25cmの天板を使っています。

1.天板の型に合わせて クッキングシートを敷いておきます。
2.オーブンは160℃に予熱しておきます。
3.卵黄4個に砂糖40gを少しずつ加えながら 白っぽくなるまで 泡立てます。
4.薄力粉40gとコーンスターチ40gを混ぜ、振るいながら 3.に加 え 
  ざっくり混ぜ合わせます。
5.卵白4個に 砂糖30gを少しずつ加えながら 角が立つまで泡立てます。
6.4.に5.を3度ぐらいに分けて 泡を消さないように 混ぜ合わせます。
7.1.の型に 流しいれ オーブン160℃で 15分ぐらい焼きます。
8.7.が冷めたら ホイップクリーム(砂糖入り)を塗り 一口大に切ったメロンを置いて 巻きます。
  巻き止まりを下にして 冷蔵庫で 休ませます。
9.粉砂糖を振ったり、生クリームを塗ったり メロンを置いたりして飾り付けても良いです。



Swiss roll with melon

1. Spread a baking paper over the tray.
2. Preheat oven to 160℃.
3. Whip 4 egg yolks adding 40g sugar little by little until the mixture becomes a very light yellow.
4. Mix 40g plain flour and 40g cornstarch and sift them together.
Fold it into 3.
5. Whip 4 egg whites adding 30g sugar little by little until stiff peaks form.
6. Mix 5. to 4. little by little.
7. Pour 6 into 1. and bake at 160℃ for 15 mins.
8. When 7. cools down, spread whipped cream(with sugar) and place bite sized melons.
Roll it and place it with the seam side down and put it in the fridge.
9. You can decorate with powdered sugar, whipped cream and sliced melon.











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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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