シュークリーム(12個)
1.鍋にバター70gと水125ccを沸かし 沸騰したら火を止め
振るった薄力粉80gを入れ 木べらでなめらかになるまで 素早く混ぜます。
2.1.を弱火で 20秒ほど 焦がさないように 練り上げます。
3.火を止め 2.に よく溶いた全卵3個を少しずつ 混ぜ合わせます。
生地を持ち上げ ボトッと落ち その後木べらに3角形に垂れ下がるぐらいに
なったらストップ。
4.絞り袋にいれて オーブンシートを引いた天板に 直径4cmぐらいで
12個絞り出します。
指の先に水をつけて とがった先を軽くおさえて 平らにします。
5.霧吹きで水を全体にかけます。
6.190℃に温めたオーブンで 20分焼き、 次に180℃にして15分焼き、
焼き上がったら 5分から10分 オーブンに入れたままにしておきます。
7.冷めたらカスタードクリームを絞り入れます。
8.粉砂糖を振ります。
cream puff (12 pieces)
1. Put 70g butter and 125cc water in a pan and bring it to boil then turn off the heat.
Add 80g sifted cake flour and stir with a paddle quickly.
2. Then stir for 20 secs over low heat being careful not to scorch it.
3. Turn off the heat and add 3 beaten eggs little by little stirring quickly.
4. Put 3. in a pastry bag and squeeze 12 pieces of 4cm diameter
on a baking paper placed on a baking try.
Then push on the peak with your wet finger and make it flat.
5. Lightly mist the surface with water.
6. Bake at 190℃ for 20 mins then 180℃ for 15 mins.
Leave it for 5mins to 10mins. in the oven
7.. Let it cool then pipe custard cream in the puff.
8. Sprinkle powdered sugar on top.
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カスタードクリーム(シュークリーム12個〜15個分) Custard cream
1.牛乳300mlを鍋に入れ 沸騰し始めたら(鍋の縁が泡だってきだしたら)火を止めます。
2.ボウルにグラニュー糖60gと卵黄3個を入れ 良くすりあわせます。
3.振るった薄力粉30gを加え 1.の牛乳を少しずつ注ぎます。
4.3.を鍋に移し 弱火でゆっくりとろみをつけます。
5.少し冷めたら 洋酒小2とコンデンスミルク15gを加えて混ぜます。
6.ホイップクリーム75gを混ぜ合わせます。
Custard cream (for 12 cream puffs to 15 cream puffs)
1. Put 300ml milk in a pan and boil until it is not but not boiling.
2. Put 60g sugar and 3 egg yolks in a boil and stir them well.
3. Add 30g shifted plain flour to 2. and pour 1. little by little.
4. Put 3. in a pan on low heat and stir until thickened.
5. Let it cool down and add 2tsp liquor and 15g condensed milk. Mix them together.
6. Mix 75g whipped cream to 5.
2023年08月13日
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