2023年08月06日
抹茶ういろう Sweet rice jelly with powdered green tea
抹茶ういろう
1.耐熱容器(バウンド型など)にラップを敷きます。
2.ボウルに 小麦粉70g、かたくり粉30g、砂糖70g、水300cc、抹茶10g
を入れ泡立器でよく混ぜます。
3.1.の容器に流しいれ 軽くラップをかけ レンジ600wで 5〜6分加熱します。
4.固まったら 粗熱をとり 冷蔵庫で 20分ほど 冷やし固めます。
6.水で濡らした包丁で 切り分けます。
Sweet rice jelly with powdered green tea
1. Put a sheet of plastic wrap in a heat-proof container.
2. Mix 70g cake flour, 30g potato starch, 70g sugar,300cc water and 10g powdered green tea
in a bowl until all the lumps are gone.
3. Pour 2. into 1. and cover with plastic film softly and microwave it at 600w for 5mins to 6mins.
4. Let it cool and then put it in the refrigerator for about 20 mins.
6. Wet the blade of a knife and cut it.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12130549
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック