昨日のキーマカレーの残りで カレーパンを作りました。
失敗の様子をしていますが、 夫の作ったカレーが美味しかったのと生地も美味しいので、
カレーパンの味もとても良かったです♪
I made curry bread with the leftover keema curry.
It looks like a failure but the taste of keema curry my husband cooked was delicious and also
the dough tasted good so these curry bread were very good♪
カレーパン (8個)
Hoinkさんを参照しました→カレーパン
1.強力粉250g、砂糖10g、塩3g、水150cc、ドライイースト2g、バター5g を
パン焼き器の「パン生地」にセット。
2.ガス抜きし、8等分に丸め、10〜15分 濡れ布巾をかぶせて 休ませます。
3.カレーは 前日の キーマカレーの残りを使いました。
少し柔らかい気がしたのでアーモンドパウダー大1を加えています。
8等分します。
4.生地を手で平らにのばして(12cmぐらいの楕円形)半分の位置に3.をスプーン
(大さじスプーン山盛り1杯ぐらい)ですくってのせ、生地を半分に折り 端を閉じます。
閉じ目を下にして 置きます。
5.器に カップ1杯のパン粉を入れます。
水と刷毛(または霧吹き)を用意します。
6.4.の生地を左手にのせ 右手に刷毛を持ち 刷毛に水をつけ 生地の全面に塗ります。
それを パン粉の器に入れ 右手でパン粉をつけ、オーブンシートを敷いた天板に 並べます。
(こうすることで 手がパン粉まみれになるのを防ぐことができます)
7.オーブン40℃で 30分 発酵させます。 一回り大きくなるまで。
8.160℃ から 170℃ の油で 両面きつね色に 揚げます。
Curry bread (8buns)
1. Set bread-baking machine "dough" with 250g bread flour, 10g sugar, 3g salt,
150cc water, 2g dry yeast and 5g butter
2. Dived the dough into 8 equal pieces and make them balls.
Let the dough rest for 10 to 15 mins covered with a wet cloth.
3. Dived curry into 8 pieces.
4. Flatten the ball with your palm to about 12cm.
and put curry on it and hold in half. Stick the ends. Put seam-side down.
5. Put 1 cup bread crumbs in a bowl and brush and water.
6. Place 4. on your left hand and hold a brush on your right hand.
Water the brush and brush the dough.
Then put it in a breadcrumbs-bowl and coat with breadcrumbs with your right hand
and place on a parchment-lined baking sheet.
(if you do this, your hands won't cover with breadcrumbs)
7. Let the dough rise again as a second rising for 30mins at 40℃.
8. Deep fry them at 160℃ to 17℃ per side for 6mins.
2023年08月02日
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