2023年07月19日
桃のロールケーキ Swiss roll with peaches
桃のロールケーキ
約35cmx25cmの天板を使いましたが、どんな大きさでもよいです。
1.天板の型に合わせて クッキングシートを敷いておきます。
2.オーブンは180℃に予熱しておきます。
3.卵黄3個に砂糖30gを少しずつ加えながら 白っぽくなるまで 泡立てます。
4.サラダオイル25gを少しずつ加え 混ぜます。
5.さらに 牛乳45gを少しずつ加え 混ぜます。
6.薄力粉75gを振るいながら 加 え ざっくり混ぜ合わせます。
7.卵白3個を 砂糖35g少しずつ加えながら 角が立つまで泡立てます。
8.6.に7.を3度ぐらいに分けて 泡を消さないように 混ぜ合わせます。
9.1.の型に 流しいれ オーブン180℃で 14分ぐらい焼きます。
10.桃1個は 種と皮をとり 果実を一口大に切り、レモン汁小1〜2を混ぜて
色止めします。
11.9.が冷めたら ホイップクリームを塗り 10.の桃を置いて 巻きます。
巻き止まりを下にして 冷蔵庫で 休ませます。
Swiss roll with peaches
1. Spread a baking paper over the tray.
2. Preheat oven to 180℃。
3. Whip 3 egg yolks adding 30g sugar little by little until the mixture becomes a very light yellow.
4. Add 25g salad oil little by little
5. Add 45g milk little by little.
6. Sift over 75g plain flour and mix them together.
7. Whip 3 egg whites adding 35g sugar little by little until stiff peaks form.
8. Mix 7. to 6. little by little.
9. Pour 8 into 1. and bake at 180℃ for 14 mins.
10. Peel a peach and remove a seed. Then cut into bite size pieces.
Mix 1 to 2 tsp lemon juice.
11. When 9. cools down, spread whipped cream and place peaches.
Roll it and place it with the seam side down and put it in the fridge.
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