2023年07月15日
ピーカンバー再挑戦 Pecan Pie Bars, re-challenge
もういちどチャレンジ。今回の方がうまくいった♪
I tried again. It's better than before.
ピーカンバー(ピカンバー)
18cm スクエアー型
(ショートブレッド生地)
1.常温のバター55gと砂糖40gをよく混ぜます。
2.1.に薄力粉105gと塩ひとつまみを加え ボロボロになるまで混ぜます。
3.クッキングシートを敷いた18cmスクエアー型に敷き詰め 手で押さえ付けて
平らにします。
(フィリング)
4.ボウルに玉子小2個、砂糖80g、コーンシロップ145cc(または水あめ)、
生クリーム(または牛乳)大1,バニラオイル少々を入れ 混ぜます。
5.4.に薄力粉8gと塩少々を加えて混ぜ、3.に流し込みます。
6.5.の上に刻んだピーカンナッツ100gをまんべんなくかけます。
7.180℃のオーブンで30分焼きます。
8.冷ましてから 好みの大きさにカットします。
Pecan Pie Bars
18cm square tin
(Shortbread)
1.Bring 55g butter to the room temperature and mix with 40g sugar.
2. Add 105g plain flour and a pinch of salt to 1. Mix them until crumbly
3. Lay baking paper on the 18cm square tin. Put 2. on the tin pressing the dough.
(Filling)
4. Put 2 s-size eggs, 80g sugar, 144cc corn syrup, 1tbsp heavy cream and 1tsp vanilla extract
in a bowl and mix them together.
5. Add 8g plain flour and a pinch of salt to 4. Mix them together. Pour over 4.
6. Sprinkle 100g chopped pecan nuts over 5.
7. Bake at 180℃ for 30 mins.
8. Let it cool down and cut it to the proper size.
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