今朝はオールドファッションドーナツを作りました。
I made old-fashioned doughnut this morning.
(5,6個ほど)
1.常温のバター25g と 砂糖60gを良く混ぜ合わせます。
2.さらに溶き卵1個、牛乳小1,バニラエッセンスを少しずつ加えて混ぜ合わせ、
3.振るった 小麦粉160g+B小1を加えて ヘラでさっくりまぜあわせ、ひとまとめにし、
4.ラップで包んで冷蔵庫で30分寝かせます。
5.生地に打ち粉(強力粉)をして ラップではさみ、8mm厚さにのばし、
打ち粉をした型で抜きます(ペットボトルの胴の部分と口の部分を使っています)。
6.竹串で 切り込みを入れます(生地がだれてきたら冷蔵庫で冷やします)
7.160℃から170℃の油で まず、切り込みを入れていないほうを下にして
(切り込みをいれている側を上にする) 揚げます。
そして、ひっくり返し(切り込みを入れている側を下にして) 揚げます。
1. Soften 25g butter to room temperature and mix with 60g sugar well.
2. Mix 1 beaten egg and 1tsp milk and vanilla extract little by little.
3. Add shifted 160g plain flour and 1tsp BP and blend using a rubber spatula in a cutting motion.
4. Wrap the dough in a plastic wrap and let it sit in a refrigerator for 30 mins.
5. Dust bread flour on the dough and put plastic wrap over it. Roll out the dough
to 8mm thickness.
Then cut out doughnut shapes with floured cutter.
6. Make a cut with a toothpick or a skewer.
7. Deep fry at 160℃ to 170℃ in a vegetable oil. (deep fry no-cut-side first (then turn to the cut side ).
2023年07月12日
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