2023年06月29日
余ったホイップクリームで作るスイーツ3種 3 kinds of sweets with leftover whipped cream
ヨーグルトホイップクリーム/Yogurt with whipped cream
1.ホイップクリーム(砂糖入り)と同量の水切りヨーグルトにレモン汁少々と砂糖(好みで)を加えて
混ぜます。
(好みで ココアパウダーを振りかけます)
1. Mix equal amount of whipped cream and strain yogurt, a little lemon juice and sugar(if desired).
Sprinkle cocoa powder if desired)
ケーキ(18cmバウンド型)/Baked cake (18cm tin)
1.砂糖60gと玉子1個をよく混ぜ、それに ホイップクリーム100cc(砂糖入り)を加え
さらに混ぜます。
2.ホットケーキミックス100gとアーモンドパウダー20gを混ぜ、
1.に加えて 混ぜ オーブン170℃で 40分焼きます。
1. Mix 60g sugar and 1 egg well and then add 100cc whipped cream with sugar.
2. Mix 100g cake mix and almond powder and add 1. Mix them together.
Bake at 170℃ for 40 mins.
イタリアンセミフレッド(アイスクリーム)/Italian semifreddo(half cold icecream)
1.ホイップクリーム(砂糖入り)100g、粗みじんのチョコチップクッキー15g、
粗みじんのナッツ15g、粗みじんのオランジェット15g、ラムレーズン少々など
を混ぜ、容器に入れ 冷凍します。
1. Mix 100g whipped cream with sugar, 15g chopped chocolate chip, 15g chopped nuts,
chopped 15g orangette, rum raison and so on together.
and pour into a container and freeze.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12054167
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック