2023年06月08日
フランクフルタークランツ Frankfurter Kranz
好きなケーキです♪
始めて自分で焼きました。美味しく出来ました♪
It's my favorite cake.
I baked it for the first time. It was good♪
「なおモカさん」フランクフルタークランツ/Frankfurter Kranzを参照しました♪
フランクフルタークランツ
18cmエンゼル型1台
スポンジ生地
1.玉子2個+卵黄1個分に砂糖60gを加えながら白っぽくなるまで泡立器で混ぜます。
2.薄力粉50gとコーンスターチ50gを振るいながら 1. に加え 大きく混ぜ合わせます。
3.溶かしバター40gとキッシュ(またはラム酒)大1を 2. に加え 混ぜ合わせます。
とろりと垂らすとリボン状のつやのある生地になります。
4.型にバターを塗り 薄力粉をふるっておきます。
その型に 3.を流しいれ 160℃のオーブンで30分焼きます。
5.型から出し、逆さまにして 冷まします。
バタークリーム
1.卵白1個分を角が立つまで泡立て、常温のバター130gと粉砂糖40gを入れ
クリーム状になるまで 泡立器で混ぜます。(途中分離しても気にせず混ぜます)
最後にキッシュ(またはラム酒)大1を入れ混ぜます。
アーモンドシュガー
1.砂糖30gに水10ccを沸騰させ ぷくぷくと沸騰したら 火を止め
粗みじんにしたアーモンド30gを入れて混ぜます。
再度弱火にして うっすら茶色く色づくまで 煎り混ぜます。
2.お皿に広げてさまします。
仕上げ
1.スポンジは 2段に切り クリームを間に塗り 重ねてから 全体にも塗り
アーモンドシュガーを散らし 粉砂糖をたっぷり振りかけます。
Frankfurter Kranz
A giant donut cake pan (18cm)
Butter sponge
1. Blend 2 eggs and an egg yolk, and 60g sugar until the mixture becomes a very light yellow.
2. Sift 50g plain flour and 50g corn starch into 1. and mix them together.
3. Add 40g melted butter and 1tbsp quiche(or rum) to 2. and mix them together.
4. Brush the mold with butter and sprinkle flour.
Pour 3. into the mold and bake at 160℃ for 30 mins.
5. Remove from the mold. Turn it upside down and let it cool down.
Butter-cream
1. Whip an egg white until stiff peaks and then mix 130g room-temperature-butter and
40g powdered sugar until creamy. Add 1tbsp quiche(or rum) at the end.
Candied almond
1. Boil 30g sugar and 10cc water in a pan. Turn off the heat and add chopped
30g almonds. Mix them together.
Turn on the heat(low heat) and mix them until light brown.
2. Spread 1. on a plate and let them cool down.
Finishing touches
1. Cut the cake in half horizontally and spread butter-cream and put the rest on top.
Spread the cream over the cake. Sprinkle candied almond and sprinkle powdered sugar.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/12023825
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック