2023年05月21日
「毒はぬいてあるから。。」 "Removing the toxins..."
先日の 「毒展」で学んだことを 夫が披露♪
「インゲンは加熱して毒を抜いてるから(笑)」と。
『生のインゲン豆を食べることにより嘔吐、下痢等を起こす原因物質の一つとして、
インゲン豆に含まれる「レクチン」という糖結合タンパク質が知られている。』
『 』ネット検索画面より
My husband showed his knowledge which we learned at the "poison exhibition" the other day.
"the common beans are boiled so that the poison has been removed",
**カレイの煮付け Simmered flounder
**インゲンの胡麻よごし Common beans dressed with sesame sauce
**皮をむいたら白の大根になった赤大根と塩昆布の甘酢和え
Peeled red daikon(turned to an ordinary daikon) and salt kelp with sweetened vinegar
**万願寺唐辛子とウインナーのガーリックソテー
Stir-fried Manganji-temple green peppers and wienerwurst with garlic
**色々野菜のサラダ A salad with various vegetables
**赤だし Red(dark-brown) miso soup
**十六穀米入りご飯 Rice with 16 different kinds of cereals
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
Every dish was delicious. Thank you.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11993311
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック