2023年04月22日
みたらし団子 Mitarashi dango
みたらし団子
1.米250gと餅米100gは 良く洗ってから 水330ccを入れて
30分から1時間おきます。
パン焼き器に入れ 「もち」でスタートします。
2.その間にみたらし餡を作ります。
鍋に 濃い口醤油70cc、砂糖120g、水(あるいは出汁)210cc、
みりん30cc、かたくり粉30gを弱火で 3分ほど とろみが出るまで
混ぜます。
3.台にかたくり粉を振り 1.のもちを細長く伸ばして 適当な大きさに切り 丸めます。
手早くします。
4.串に刺して みたらし餡をかけます。
Mitarashi dango
(Dumplings coated with a soy and sugar syrup, and usually 3 to 5 are stuck on a stick)
1. Rinse 250g rice, 100g sticky rice well and then drain.
Add 330cc water and let it sit for 30 mins to 1 hour.
Then set it in a bread baking machine "MOCHI"
2. Make a soy and sugar syrup
Put 70cc soy sauce,120g sugar, 210cc water, 30cc mirin and 30g potato starch in a pot
Simmer in low heat stirring constantly until thickened.
3. Sprinkle potato starch on the table and elongate 1.
Cut into small pieces and make balls.
(Be quick!)
4. Skewer 3 to 5 balls.
Pour sauce over them.
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