FBで見て、丸形(ケーキ型)を使っているのが 面白いなぁと思って焼いて見ました。
18cm丸形を使いましたが もっと大きな型(21cm型)を使わないといけなかった。
5個の山になっているはずですが、ふくれすぎて 一山が陰になってしまっています。
I found this bread using a round tin on FB and I baked it.
I used 18cm-round but it should be bigger tin like 21cm round.
There must be 5 tops but the bread rises too much and cannot see one of them.
1.牛乳150ml、強力粉345g、バター20g、溶き卵1個、砂糖15g、塩3g、
イースト7gをパン焼き器の「パン生地」にセット。
2.軽く粉を振った台に取り出し 5分割します(2個は小さく、3個は大きく 分割します)。
3.それぞれ丸め、ラップをかけて 15分休めます。
4.平たく楕円形に伸ばして 手前からくるくる巻き 巻き終わりを閉じて
バターを塗った 18cmの丸形に置きます(真ん中に長いのを、両端に短いのを置きま.す)。
5.オーブン40℃で 35分から40分発酵させます。
6.表面に溶き卵を塗り オーブン180℃で15分焼きます。
1. Set 150ml milk, 345g bread flour, 20g butter, 1 beaten egg, 15g sugar, 3g salt and 7g yeast
in a bread baking machine "DOUGH".
2. Transfer the dough onto a lightly flowered working surface and divide it into 5 parts
(you need to obtain 2 smaller pieces and 3 bigger ones).
3. Form each piece into a ball. Cover them with plastic wrap and leave for 15 mins.
4. Take 1 ball and flatten it into a thin oval, then roll it up from the longest side and place it
in a greased baking pan.
Continue with all other dough balls.
5. Let the dough rise for 35min to 40min at 40℃。
6. Lightly brush the top of the raised bread with a beaten egg and bake at 180℃ for 15min.
ところで、パンを焼いている場合じゃないのです。
叔母からもらっているお米が 40kgs近くあります。
その上「まだあるから、いつでも言ってね」と言われています。
1年で5kgsぐらいしか 消費しないので、
夫は 子供食堂かなにかに 寄付したらどうかと言っています。
TVで見たことあるけど どこにあるんやろ〜。
調べてみよう。
This is no time baking bread.
We have about 40kgs rice given by my aunt in Nara.
Moreover she said, "I still have lots of rice so tell me anytime".
We usually eat about 5kgs rice a year.
My husband told me that how about donate to the children's cafeteria(it has been initiated in Japan
and it offers free food to poor Japanese children).
I have seen it on TV but don't know where it is.
I think I am going to look it up on the internet.
2023年03月25日
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11916586
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック