2022年07月13日
米粉 Rice flour
7月19日に訂正しました。
叔母から お米をもらった(以前にもらったのがまだ一杯残っています)ので
米粉を作ってみました。
1.お米は 良く洗って 水に2時間浸してから 水を切り 乾かします。
(オーブン、自然乾燥、レンジ など)
自然乾燥してから フラパンで軽く乾煎りしました。
2.ミキサーにかけて 粉にします。目の細かいので ふるいます。
大きい粒は もう一度ミキサーやら すりこぎで粉砕します。
I corrected them on July 19.
I made rice flour with the rice my aunt gave us.
1, Wash rice well and soak in water for 2 hours then drain. And dry
2. Put it in the blender to make it powder.
**その米粉で 米粉入り食パンを作りました。
1.強力粉190g、米粉60g、ドライイースト3g、バター20g、水180cc、
砂糖15g を パン焼き器に 「焼き色薄い」で普通に焼きます。
I baked bread with rice flour.
1. Set 190g bread flour, 60g rice flour, 3g dry yeast, 20g butter, 180cc water and 15g sugar
to a bread baking machine(light colored baking) and bake as usual.
**その米粉で 「水無月」(少し遅れていますが。。。)
も作りました。
1,小麦粉90g、米粉15g、砂糖100g を混ぜ 水240ccを3回ぐらいに分けて
混ぜ入れます。(大3杯ぐらいを別の容器に取っておきます)
2.1.を型に流しいれ 強火で20分蒸します。
3.甘納豆100g(または あん)を2.にのせ、残しておいた大3杯を流しいれ、
15分蒸します。
4.1時間ぐらい冷やしてから 3角形に切ります。
I made sweets with the rice flour.
1. Mix 90g plain flour, 15g rice flour and 100g sugar and then pour 240cc water in three
separate times. (keep 3 tbsp from it)
2. Pour 1 in to a mold and steam for 20 mins.
3. Put 100g sugar-glazed adzuki beans and pour the 3tbsp mixture) over it.
Steam for 15 mins.
4. Let it cool down for 1 hour and then cut it into triangles.
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