2022年02月09日
フォカッチャ Schiacciata (Focaccia)
今朝は 焼きたての フォカッチャ。
塩味が おいしい。
幸せ♪
Freshly-baked Schiacciata(Focaccia), this morning.
Taste good with salt.
I am happy♪
昨日のうちに;
1.強力粉200g、水125cc、オリーブオイル10g、砂糖大2/3,ドライイースト小1弱、
塩小1/2 を パン焼き器 「パン生地」でセット。
2.出来上がったら 丸めて ボールに入れ ラップをかけて 朝まで 冷蔵庫で発酵させます。
今朝;
3.取り出し オーブンシートの上で 4等分に切り 10cmぐらいに 伸ばし
40℃で30分 発酵。
4.倍ぐらいに膨らんでいるので オリーブオイルをつけた指で 穴を8カ所ぐらい開け
オリーブオイルをたっぷり塗り、 穴に 半分に切ったオリーブを埋め込み
ローズマリーを散らし、塩を振りかけます。
5.200℃のオーブンで5分、180℃で10分 焼きます。
Yesterday;
1. Set 200g bread flour, 125cc water, 10g olive oil, 2/3tbsp sugar, 1tsp or less dried yeast and
1/2tsp salt in bread baking machine. Set with "bread dough".
2. Put 1. in a bowl and cover with plastic film. Keep it overnight in the refrigerator.
This morning;
3. Divide 2. into 4 equal parts on a baking paper and roll out the dough using a rolling pin
about 10cm round.
Let the dough rise double in size at 40℃ for 30 mins.
4. Pick 8 holes with your oiled finger and then spread olive oil over the dough.
Dig cut in half olive into the holes and sprinkle rosemary.
Then sprinkle a little salt over the dough.
5. Bake at 200℃ for 5mins and then 180℃ for 10 mins.
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