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2022年02月09日

フォカッチャ  Schiacciata (Focaccia)


今朝は 焼きたての フォカッチャ。
塩味が おいしい。
幸せ♪


Freshly-baked Schiacciata(Focaccia), this morning.
Taste good with salt.
I am happy♪


IMG_20220209_055036.jpg


昨日のうちに;
1.強力粉200g、水125cc、オリーブオイル10g、砂糖大2/3,ドライイースト小1弱、
  塩小1/2 を パン焼き器 「パン生地」でセット。

2.出来上がったら 丸めて ボールに入れ ラップをかけて 朝まで 冷蔵庫で発酵させます。


今朝;
3.取り出し オーブンシートの上で 4等分に切り 10cmぐらいに 伸ばし 
  40℃で30分 発酵。

4.倍ぐらいに膨らんでいるので オリーブオイルをつけた指で 穴を8カ所ぐらい開け
  オリーブオイルをたっぷり塗り、 穴に 半分に切ったオリーブを埋め込み
  ローズマリーを散らし、塩を振りかけます。

5.200℃のオーブンで5分、180℃で10分 焼きます。


Yesterday;
1. Set 200g bread flour, 125cc water, 10g olive oil, 2/3tbsp sugar, 1tsp or less dried yeast and
1/2tsp salt in bread baking machine. Set with "bread dough".

2. Put 1. in a bowl and cover with plastic film. Keep it overnight in the refrigerator.

This morning;
3. Divide 2. into 4 equal parts on a baking paper and roll out the dough using a rolling pin
about 10cm round.
Let the dough rise double in size at 40℃ for 30 mins.

4. Pick 8 holes with your oiled finger and then spread olive oil over the dough.
Dig cut in half olive into the holes and sprinkle rosemary.
Then sprinkle a little salt over the dough.

5. Bake at 200℃ for 5mins and then 180℃ for 10 mins.








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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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