スイートポテトタルト (20cm型 1台分)
1.サツマイモ 300gの皮をむき 加熱します(茹でる、蒸す、レンチンする いずれでも)
2.マッシュします。
3.熱いうちに バター20g、さとう30g、牛乳大5を加えて 混ぜます。
荒くマッシュしてもよいし、裏ごししても良いです。
(ここでは ザルで裏ごししています。)
4.タルト型(タルト生地)に 3.をのせ オーブン170℃で15分 焼きます。
5.粗熱が取れたら 冷蔵庫で冷やします。
Sweet potato tart (20cm mold)
1. Peel 300g sweet potatoes and boiled, steamed or microwaved (in anyway you want).
2. Mash 1.
3. While 2. is hot, add 20g butter, 30g sugar and 5tbsp milk and mix them together.
(You can mash coarsely or strain)
4. Put 3. in a tart pastry(tart pastry). Bake at 170℃ for 15 mins.
5. Let it cool down and then keep in a fridge.