実月さんのきゅうりのきゅうちゃん
今年も作りました。
今年は 1kgで作りました。 500gでは すぐに無くなってしまいます。
きゅうり 1kg
塩 30g
A;
しょうゆ 150cc
酢 25cc
みりん 25cc
砂糖 100g
しょうが 1かけをせんぎり
塩昆布 大1ぐらい
1.きゅうりを5mm厚さにスライスして、 塩30gをまぶし 1時間おきます
2.お湯を1.に2度に分けて かけ よく絞ります。
3.A を鍋にいれ 沸騰させます。 その中に 2.のきゅうりを入れ 再び沸騰
させます。
4.3.のきゅうりだけを引き上げます。
5.調味液をさらに5分ほど煮て 半量になるまで 煮詰め、4.のきゅうりに加え
半日以上置きます。
(冷凍保存できます)
I made pickled cucumber again this year.
It is so delicious that I used 1kg cucumbers.
1kg cucumbers
30g salt
A
150cc soy sauce
25cc rice vinegar
25cc mirin
100g sugar
1 clove of ginger(cut into thin strips)
1tbsp thin striped salt-kelp
1. Cut cucumbers into 5mm-thick slices and then mix 30g salt.
Let it sit for 1 hour.
2. Cover hot water twice over 1.and then drain well.
3. Put A in a pot and bring it to boil.
Add 2. and bring it to boil again.
4. Remove only cucumbers and boil down the sauce until it is reduced to amount halve.
The pour it over cucumbers.
5. Let it rest half a day.
(you can keep it in a freezer)
2020年06月20日
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