2019年09月21日
「松茸の味・お吸い物」の素 Matsutake flavored soup powder
永O園の「松茸の味 お吸い物」の素の袋の裏のレシピで 上の2品を作りました。
**鶏ハム(吸い物の素を使って) Chicken ham
(2人分)
1.鶏胸肉1枚を厚さを均一にして ラップにのせ 吸い物の素1袋と塩小1/2を揉み込み
ラップで包み 冷蔵庫で 一晩寝かせます。
2.耐熱容器に1.をラップに包んだままのせ レンジ600wで5分ほど加熱します。
3.あら熱を取り 食べやすい大きさに切ります。
**浅漬け(吸い物の素を使って) Pickles
1.ビニール袋に 吸い物の素1袋と 食べやすい大きさに切ったきゅうり1本とトマトと
生姜1片の千切りを入れ 揉み込み 冷蔵庫で 一晩寝かせます。
2.器に盛ります。
どちらも おいしかった♪
**糸こんにゃくと椎茸の炒め物 Stir-fried konnyaku noodles and shiitake mushrooms
1.糸こんにく1袋を フライパンでからいりします。
チリチリ言わなくなったら しいたけを加えて 炒めあわせ
ケチャップ大1,カレー粉小1/2,しょうゆ小1,クミン小1/4で味付けします。
**大根の塩昆布和え White radish with salt kelp
1.大根を千切りし 千切りの塩昆布を加えて 混ぜ 30分ほど置きます。
** Chicken ham (for 2 people)
1. Cut the thick part of 1 chicken breast and make the thickness even.
Put it on a plastic film and put 1 bag of the soup powder(matsutake-no-aji soup powder)
and 1/2tsp salt. Rub well.
Wrap meat in a plastic film and let it sit in a fridge overnight.
2. Put 1. in a heat-proof container and microwave at 600w for 5 mins.
3. Cool it down and cut into bite size pieces.
** Pickles
1. Put 1 bag of soup powder(matsutake-no-aji soup powder), bite sized cucumber and tomato,
and thin stripped 1 clove of ginger in a plastic bag. Rub.
Sit it in a friedge overnight.
2. Put in individual dishes.
** Stir-fried konnyaku noodles and shiitake mushrooms
1. Dry-fry konnyaku noodles until it cooked Then add shiitake mushrooms and
stir fry them.
Season with 1tbsp ketchup, 1/2tsp curry powder 1tsp soy sauce and 1/4tsp cumin powder.
** White radish with salt kelp
1. Cut white radish into thin strips and mix with thin stripped salt kelp
Let it sit 30 mins.
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