2019年09月18日
アジのエスニックサラダ Ethnic salad with horse mackerel
**アジのエスニックサラダ Ethnic salad with horse mackerel
1.アジは3枚におろして 骨やぜいごをとり 食べやすい大きさに切り 塩、こしょうします。
2.1.に小麦粉をまぶして 油を引いたフライパンで 焼きます。
3.紫玉ねぎ、きゅうり、スダチ(またはレモン)をスライスします。
それに水菜を加えて混ぜ、器に敷きます。
4.3.にアジをのせ、ドレッシング(レモン汁大2+ナンプラー大2)をかけます。
**玉ねぎステーキガリバタ醤油 Onion steak with garlic, butter and soysauce
(2人分)
1.玉ねぎを 1cm厚さぐらいに4枚切り バターを引いたフライパンで
両面焼きます。
2.ニンニク1片のみじん切り、みりん大1、酒大1、醤油大1、水大1、砂糖少々を
混ぜたタレを1.に入れ 煮詰めて 絡めます。
3.玉ねぎを2枚重ねて置き 小口切りの青ネギを散らします。
**茄子の味噌炒め Fried egg plants with miso
1.茄子は食べやすい大きさに切り 油を引いたフライパンで炒めます。
2.白味噌+酒+さとうを同量ぐらいに混ぜます。
3.1.に味噌だれと一味唐辛子少々を振り入れ 煮絡めます。
** Ethnic salad with horse mackerel
1. Cut horse mackerel fillets into bite size piece. Sprinkle salt and pepper.
2. Cover 1. with flour. Oil a frying pan and bake fish.
3. Mix sliced purple onions, cucumbers and sudachi (or lemon) and potherb mustard
and place on individual dishes.
4. Put fish on 3. and pour dressing (2tbsp lemon juice and 2tbsp nam pla.
** Onion steak with garlic, butter and soysauce (for 2 people)
1. Cut onion into 1cm width slices.
Butter in a frying pan and bake onion slices on both sides.
2. Mix 1 clove of chopped garlic, 1tbsp mirin, 1tbsp rice wine, 1tbsp soy sauce, 1tbsp water
and a little sugar.
3. Pour 2. over onion and boil down.
3. Overlap two slices of onion on individual dishes and sprinkle chopped green leeks.
** Fried egg plants with miso
1. Cut egg plants into bite size pieces.
Oil a frying pan and fry them.
2. Mix light-brown miso, rice wine and sugar (1:1:1)
3. Put 2 over 1. and a little cayenne pepper powder
Mix them together.
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